Sådan sparer du penge på din belysning

Lampe på skrivebord med computer

Har du længe gået og grublet over, om der virkelig ikke var en eller anden måde, hvorpå du kunne spare nogle penge på belysningen i dit hjem? Hvis du længe har syntes, at dit strømforbrug er for højt, og du mistænker belysningen at tage delvis del i dette, så læs med her.

Der findes nemlig en nem og overskuelig løsning, hvis du gerne vil spare penge på lys. Løsningen hedder: LED-lys. Med LED-lys kan du spare en god sum penge på belysningen i dit hjem. Læs meget mere her.

LED-pærer har et lavere strømforbrug

Der er mange fordele ved lys, som er LED. En af de væsentligste grunde til at vælge LED-pærer frem for andre lyskilder – dette kunne fx være en glødepære – er, at LED-pærer har et langt lavere strømforbrug. Dette skyldes flere ting.

LED-lys har primært et lavere strømforbrug, fordi denne lyskilde er mere energieffektiv end fx lys fra glødepærer. Når du lyser dit hjem op med den gammeldags glødepærer, så går der en masse energi tabt til varme. Pæren bliver varm, og du har altså at gøre med et stort varmetab. Dette er et tab af en energi, som kunne være blevet brugt på at lave lys i stedet.

Med LED-pærer har du stort set ikke dette varmetab. Dette betyder, at en LED bruger langt mindre strøm til at producere den samme mængde lys som en glødepærer. Hvis du gerne vil spare penge på din belysning, er noget af det første, du kan gøre, altså at udskifte alle dine gamle glødepærer med nye LED-pærer.

Invester i kvalitet og langvarige løsninger

I første omgang har du måske ikke lyst til at lave denne udskiftning blandt dine pærer. Dette kan nemlig godt gøre lidt ondt i pengepungen.

LED-pærer er dyrere end glødepærer, så ved første øjekast tænker du måske ikke, at du kommer til at spare penge ved at skifte til LED-lys. Her er det dog vigtigt, at du standser op og bruger din sunde fornuft. Det er nemlig kun i øjeblikket, at LED-lys er en dyrere lyskilde – i det lange løb kan du med LED-lys spare en masse penge.

Dette skyldes, som vi allerede har nævnt, det markant mindre strømforbrug, som du skal bruge til belysning. Det skyldes dog også en anden ting, nemlig at LED-pæren har en langt længere levetid end den traditionelle glødepære. Du kan altså bruge en LED-pære længere tid, og hermed også vente længere, inden det er nødvendigt at købe nye pærer.

Mere klima- og miljøvenligt lys

Der er også en sidste bonus ved lys, som kommer fra LED. Dette er, at LED-lys generelt er en af de mest klima- og miljøvenlige lyskilder, som vi har at gøre med, og som du kan vælge til at lyse dit hjem op.

Dette er det, fordi LED-lys er energibesparende ift. andre typer. Derudover holder LED-lys også længe, så der kræves færre ressourcer til produktion. Sidst med ikke mindst indeholder LED-pærer heller ikke kviksølv, som kan være meget skadeligt for miljøet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*