Kvaliteten af foder til dine dyr er vigtig

kattekilling

Danmark er fuld af lykkelige dyreejere, der elsker deres dyr og som vil gøre næsten hvad som helst for at deres lille snuskebasse har det godt og trives i hverdagen. Der er mange ting, man kan gøre og afprøve i hverdagen for at sikre sig, at ens dyr har det dejligt og føler sig trygge og elskede. Uanset hvilken form for kæledyr man har i hjemmet vil langt de fleste dyreejere sørge for at købe noget legetøj som ens dyr kan underholde sig selv med, når de er alene hjemme i dagtimerne.

Dog er det ikke nok, kun at tænke på, hvad ens dyr kan lide at lave, det er også ekstremt vigtigt at man sørger for, at de får det rigtige foder, så deres vitale organer og indre velvære fungerer, da dette sætter målestoksforholdet for, hvor meget ens dyr trives. Hvis det er dyr, såsom hunde man har i sit hjem, er disse ikke kun dyr eller kæledyr – de er en del af familien. Derfor er der desværre mange hundeejere, der forsøger at forkæle deres dyr med menneskemad såsom bøf, kartofler og sovs, dette er dog et stort no-no ifølge dyrlægerne, klik her og få mere information.

De fleste dyr har særlige og individuelle behov

Der findes mange forskellige racer og størrelser af f.eks. hunde, derudover kan der i forbindelse med specielle racer også være nogle specifikke sygdomme, der oftest rammer netop ens dyr i hjemmet. Man ser ofte disse ovennævnte sygdomme i forbindelse med de små hunderacer, der derfor skal have specialfoder, der er specifikt sammensat for at forsøge at undgå følgesygdomme som oftest rammer dyrenes øjne, næser og pels.

Det er vigtigt at tænke på sine dyr i det daglige og ikke kun købe det billigste foder i supermarkedet, da man sagtens kan få god kvalitet til små priser, hvis bare man handler på nettet til sine dyr. En af de største fejl som mange dyreejere laver, er at give sit dyr menneskemad, disse former for tilberedning og især krydring gør intet godt for dyrets fordøjelsessystem og optagelse af næringsstoffer – tværtimod kan det fremme sygdomme.

Tænk over smagen når du køber foder til dine dyr

Med denne overskrift menes der selvfølgelig ikke, at man selv skal smage på de forskellige fodertyper man køber til sine dyr – selvom det kunne se sjovt ud for andre. Til at starte med kan man sætter sig ind i koncepterne bag nogle af de større producenter af mad til dyr, da mange af disse vil have smagen som en vigtig kvalitetsfaktor.

Det er vigtigt at man som dyreejer husker, at ens dyr også har smagsløg, hvilket kan være grunden til at de blot sidder ved siden af deres foderskål og stirrer på dig, når du lige har givet dem mad fra et nyt mærke, du ønsker at afprøve – f.eks. grundet en lavere pris. Det er muligt at finde store rabatter på dyrefoder online, og køber man stort ind sammen med naboen eller ens øvrige familie kan man spare mange penge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*