Find rundt i lånejunglen

lånejunglen

Det kan være vildt forvirrende at skulle ud at have et lån. For hvad betyder alle de mange begreber, hvad er en god rente og en dårlig rente, og hvordan finder man overhovedet dem der gerne vil låne én penge? Alt det og meget mere prøver vi at give dig svar på i denne artikel. God fornøjelse.

Find oversigten

Til at starte med skal du jo vide hvor det er at du kan låne penge, du skal altså bruge en oversigt over lån. Ellers har du jo ikke rigtig mulighed for at sammenligne, og det er altid en god ide at kunne sammenligne – ellers tager man jo bare det første det bedste tilbud, og det er som regel ikke en god ide. Heldigvis er der nogen der har gjort det grove arbejde for dig, ellers kunne du hurtigt bruge en hel dag eller mere med at sidde med excelark og finde renter og udbydere og jeg ved ikke hvad. Så hvis du går ind på denne side kan du se en oversigt over mere eller mindre alle danske lån, og den kan du så bruge som udgangspunkt for din sammenligning.

Find din lånetype

Ikke nok med at der er mange forskellige udbydere af lån, der er også mange forskellige lånetyper at vælge imellem. Det er ikke dem alle der kommer til at være lige relevante for dig, f.eks. er et flexlån eller realkreditlån kun til når du skal købe hus eller lejlighed, men også inden for de hurtige lån er der flere forskellige typer.

Et minilån er noget som der er kommet frem her de sidste par år, og som der er ret mange der har glæde af. Det går i bund og grund ud på at man får et meget lille lån, ofte uden rente, og som man så får svar på om man kan låne meget hurtigt. Det vil i princippet sige at du som sidder og læser denne artikel vil kunne have 2000 kr. ekstra stående på din konto om et kvarter.

Som du kan se på oversigten her er der mange der udbyder minilån, og det er der en god grund til. Det er nemlig en perfekt måde for låneudbydere som minilaan.dk at vænne folk til det med at låne penge på nettet.

Det kan godt være at de ikke tjener noget på det når de ikke tager nogen rente (og det vil faktisk sige at de taber penge på det for der går jo også noget til inflation og administration), men tanken er så at næste gang du skal låne lidt flere penge vælger du dem igen, og så får du så lov til at betale rente denne gang.

Find din rente

Når du så har fundet ud af hvilken lånetype du gerne vil have skal du finde den bedste rente. Men her skal du faktisk ikke – som mange ellers tro – kigge på rente, men på det der hedder ÅOP, og som er en samling af rente og gebyrer og er det du skal betale alt i alt.

Her gælder det bare om at finde den bedste ÅOP så du betaler så lidt som muligt, og at finde et sted hvor du kan låne pengene i den periode der passer til det du skal bruge dem til.

Til sidst

Her til sidst er der ikke andet at gøre end at sige tak for nu, og at vi håber at du har fået noget ud af artiklen. Det er svært at komme helt rundt om alle emner, så hvis du har noget andet du gerne vil have vi går i dybden med er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*