Sims 4 – historien om den mest populære computerspilserie nogensinde

Det kan være svært at måle succes, for hvad er succes? Er det indtjening? Er det levetid? Eller er det antallet af udgivelser? Hvis man kigger på antallet af udgivelser, er der en franchise, der skiller sig ud: The Sims. Med tæt på 100 udgivelser til pc, der inkluderer fire separate spil, et hav af udvidelser og endnu flere add-onpakker. Og så er jubilæumsudgaverne, versionerne til PlayStation, Xbox og smartphone ikke engang talt med.

Her er historien, der ledte op til Sims 4.

Hvorfor er spillene så populære?

Det første Sims spil blev udgivet i starten 2000, men faktisk var der ikke så meget, man kunne gøre i spillet. Man kunne bygge et hus og man kunne få sine simmer til at bo i huset. De kunne gå på arbejde og de kunne tjene penge, så man kunne udvide huset.

Alt i alt var det tæt på at være den perfekte gengivelse af den virkelige verden, men den virkelige verden er ikke fantastisk, og spillerne begyndte hurtigt at kede sig. Derfor udgav Electronic Arts den første udvidelse (Livin’ it Up) allerede seks måneder efter spillets udgivelse. Det er med til at gøre det til en af de hurtigste spiludvidelser i verdenshistorien.

For rigtig mange var Livin’ it Up den udvidelse, der gjorde The Sims, til det spil vi husker i dag.

Udover at introducere mere af det samme (flere møbler og dekorationer til huset og flere karrierer), introducerede Livin’ it Up tre ting. Den første var julemanden, der kunne komme med gaver til dine simmer, den anden var en klovn, der kom forbi hvis du ejede et klovnemaleri og din sim blev trist, og den tredje var døden.

Døden blev populær

Selvom det lyder makabert, var døden en af de ting, der gav spillet sin bragende succes. For nogen gav det spillet et konkurrencemæssigt element. Det var forsøget på at få sin sim til at overleve så længe som muligt, der gjorde spillet interessant igen.

Men for rigtig mange var det muligheden, for at slå de små pixels ihjel, der blev tiltrækkende. På nettet kan man i dag finde et utal af beretninger fra helt almindelige mennesker, der fortæller hvordan de hver især, har taget livet af deres sims, ved at fjerne trappen så de ikke kunne komme op fra poolen, lukke dem inde i et rum så de ikke kunne komme ud igen, eller sætte dem til at lave mad i højt tempo, så der til sidst gik ild i huset.

20 år senere er spillene stadig populære

Tyve år senere er det ikke længere muligheden for at tage livet af en sim, der er det dragende ved spillet, hvilket måske tyder på, at det var manglen på muligheder, der drev folk til at myrde deres pixels.

Igennem årene er mulighederne blevet mange, og betydeligt flere end der var i starten af millenniet. Simmerne har festet, datet, tryllet, gået på universitetet, været i IKEA, købt kæledyr, og boet på en tropeø, og folk er stadig vilde med det.

Sims 4, der er det nyeste komplette spil i rækken, dækker over udvidelserne ”Get to Work”, ”Get Together”, ”City Living”, ”Cats & Dogs”, ”Seasons”, ”Get Famous” og ”Island Living”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*