Få haven og huset sommerklar

huset sommerklart

For alle, som går op i deres hus og have, så er sommeren den årstid, hvor der kommer tryk på. Det er nemlig her, hvor at man rent faktisk har chancen for at vise sit hårde arbejde frem til verdenen.

Og derfor skal der da heller ikke være noget, som kan stå i vejen for, at du har den smukkeste have og det flotteste hus til sommer. Og hvordan gør man så det? Jo, nedenfor kan du læse 4 forskellige bud!

Forbered terrassen efter det våde vejr

Danmark er et dejligt land, men vi har bare noget vejr, som ofte kan være rigtigt vådt. Dette er især tilfældet for vejret, som kommer lige før den danske sommer.

Så derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du rent faktisk har en terrasse, der er sommerklar. Når der opstår plamager af eksempelvis mos og måske alger, så kræver det altså lidt arbejde.

Heldigvis er det sjældent meget mere end knofedt og en smule algefjerner, der skal til. Derudover kan du fylde fugerne op med sand ved at strø sand ud og feje det frem og tilbage. Det gør, at mos har sværere ved at vokse i mellemrummene.

Husk din tagrenderens

Tagrenderens lyder nok ikke som den sjoveste måde at gøre haven og huset sommerklar på. Til gengæld er den utroligt vigtig.

Ved at få renset tagrenden, så sikrer du først og fremmest, at tagrenden er i god stand. Så bliver den ikke tynget ned af noget, og der blokeres ikke for vandet.

Men samtidig kan en tagrende fyldt med blade og pinde være offer for en hård blæst – og så ligger der blade over det hele. Med en tagrenderens, så undgår du netop dette. Læs mere om det her.

Slå græsset – en gang om ugen

Vi ved alle sammen, at græsset skal slås, hvis det skal holdes sommerligt. Og for at holde det rigtigt sommerligt, så snakker vi om, at man skal slå det cirka en gang om ugen.

For dette er nemlig med til at sikre, at det ikke vokser for vildt, men også, at det samtidig kan nå at få noget saft og kraft.

Du kan endda vælge at gøde det, hvis det skal være ekstra grønt. Gødningen gør også, at mos og ukrudt får sværere ved at vokse, fordi græsset netop vil være i færd med at overtage!

Oprydning gør en kæmpe forskel

Når det er vinter, og det er koldt og vådt, så har vi en tendens til at lade tingene ligge. Vi rydder især ikke helt lige så meget op, som vi måske burde – hverken inde eller ude.

Derfor er sommeren det perfekte tidspunkt at få ryddet op på. Det handler for eksempel om simpelthen at smide ting ud fra de mange kasse indendørs. Samtidig er det godt at gå det hele igennem under alle møbler og lignende, så støvet ikke samler sig.

Udenfor skal du huske at samle skår, legetøj til både børn og dyr og visne blomster sammen. Så får du den smukkeste have og den flotteste bolig til sommeren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*