Indretning af hjemmekontor til virksomheder og private

hjemmekontor

Når du er selvstændig har du også brug for et kontor. Der findes flere muligheder for små selvstændige erhvervsdrivende.

En er, at du kan købe dig til det hele. Der findes virksomheder der er specialiseret i at lave alt påfaldende kontorarbejde for små virksomheder. Du kan også delvist outsource din administration. De fleste små virksomheder gør det med lønafregning. Du kan få lønafregning så billig, at det ikke kan betale sig at gøre det selv.

Men uanset hvor meget kontorarbejde du køber dig til, du kommer nok ikke udenom et lille hjemmekontor.

Et hjemmekontor er efterhånden så almindeligt at stort set alle har det, erhvervsdrivende som privatpersoner.

En lille maskine klarer det meste

I dag er det så selvfølgeligt for os at vi slet ikke kan forestille os noget andet: en lille maskine til under 1000 kroner som klarer stort set alt. Tidligere skulle man bruge et helt kontor med flere ansatte for at gøre det arbejde som i dag kan klares med en multifunktionsprinter.

Du behøver dybest set ikke engang en pc længere. En smartphone eller tablet er nok til at lave både regnskab og kreativt arbejde.

En lille maskine som fx en Canon Ts 5050 gør alt det tunge slæb. Den scanner, kopierer, printer lynhurtigt og i bedste fotokvalitet. Den har selvfølgelig trådløs WIFI så du kan sende billeder direkte fra din smartphone eller et digitalt kamera med wi-fi.

Og inkjet printpatroner til Canon Ts 5050 behøver heller ikke koste en bondegård.

Original vs. kompatible printerpatroner

Lytter man til printerfabrikanterne kan man få det indtryk at det er en kapitalforbrydelse at bruge kompatible patroner. De få dig til at føle dig nærmest som en voldsforbryder ved at udsætte deres fine maskiner til andet end det originale blæk. Som de lader dig betale dyre penge for.

Hvad stikker der virkeligt bag?

Når du kan købe en fotoprinter til et par hundrede kroner kan du selv regne ud at fabrikanten ikke tjener mange penge på den. Printerne kommer ladet med patroner når du køber den. Når de er tømt, kan det være billigere bare at købe en ny printer end at købe et sæt nye, originale printerpatroner. Også originale printerpatroner til Canon Ts 5050 er hamrende dyre.

Har du virkelig brug for disse dyre originale printerpatroner?

Originalt blæk er bedst, men…

Der er ingen tvivl om at det originale blæk har en bedre kvalitet end de kompatible alternativer. Spørgsmålet er om forskellen er pengene værd.

Det kommer helt an på hvilke krav du stiller til dine udskrifter. Blækkets kvalitetsforskel viser sig først og fremmest i ting som holdbarhed og farveægthed.

Fx vil originalt blæk smitte af når det bliver vådt. Det holder også bedre på farverne, især når papiret udsættes for sollys. Og så kan farvemætningen være lidt bedre.

Men i langt de fleste tilfælde med kontorarbejde, spiller disse små kvalitetsforskelle ingen rolle. Tekstfiler som bare skal arkiveres som sikkerhedskopier behøver helt sikkert ikke det dyre blæk.

Udskriver du derimod fotoer i bedste kvalitet til fremvisning, så kan det være en god ide med det dyre originale blæk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*