Få det meste ud af din bolig

få mest ud af din bolig

Som boligejer er der altid noget du kan lave på din bolig. Gulve og plankeværk skal males, pærer skal udskiftes og tæpper skal renses. Men ud over disse så at sige mere almindelige vedligeholdelsespligter, har du som boligejer mange andre gode muligheder for at sikre dig selv og dine medmennesker den bedste tilværelse i din bolig. Og faktisk er det slet ikke nødvendigt at bruge en hel formue på at lægge nyt tag eller anlægge terrasse hvis du ønsker at få mere ud af din bolig. At foretage forholdsvis små og simple ændringer og justeringer af din bolig kan give en langt bedre helhedsoplevelse af boligen og spare penge på el- og varmeregningerne. Ud over at læse denne artikel kan du få mere information om hvordan du får mest ud af din bolig her.

Udnyt eventuel tagplads med en solfanger

Ejer du dit eget parcelhus, rækkehus eller et andet hus hvor det er muligt at udnytte tagpladsen er det muligt for dig at spare mange penge. Når man snakker om at udnytte tagplads tænker de fleste på solceller. Disse er naturligvis også praktiske, og giver dig som husejer muligheden for at spare store penge på din elregning. Hvad folk dog sjældent tænker over, er muligheden for at udnytte denne tagplads til solfangere i stedet. En solfanger består af et rørsystem der går gennem nogle solfangerpaneler og direkte ind i din varmeveksler. Vandet ledes ud i rørene under panelerne, hvor solen varmer det op. Når vandet er tilpas varmt sendes det til varmeveksleren, hvorefter det fordeles rundt til radiatorer eller andet rundt om i huset. På denne måde er det muligt for dig at spare gevaldigt mange penge på din varmeregning ved hjælp af en solfanger. En solfanger udleder desuden ingen kuldioxid, da al energien brugt til at opvarme vandet stammer fra solens stråler. Dette betyder at en solfanger er en meget miljøvenlig måde at opvarme dit vand på.

Lydisolering lader dig nyde roen

En anden måde du kan forbedre det overordnede helhedsudtryk af din bolig er ved at lydisolere hvor det er nødvendigt. Dette kan især være relevant hvis en i din bolig holder af at spille et instrument der til tider larmer, eller hvis du bor tæt på byens larmende trafik. Lydisolering gør en kæmpe forskel, og vælger du at lydisolere dele af eller hele din bolig vil du ikke fortryde det. Med en lydisoleret bolig er det muligt for dig at sidde i ro og mag og læse en bog eller andet, uden du mærker noget til ambulancesirener, bilhorn eller fulde råbende mennesker der skulle passere udenfor. Om du ønsker at isolere alle eller kun nogle få mure eller vægge i din bolig har selvfølgelig en betydning for lydisolering pris. Jo større et areal der skal isoleres, jo dyrere bliver det i materialeomkostninger og eventuel installatør. Den specifikke pris er ofte svær at fastslå på forhånd, da det ofte kommer an på blandt andet hvor nemt det er at udskifte isoleringen i dine vægge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*