Slip Af Med Luft I Maven

luft i maven

Okay, helt at slippe af med luft i maven kan vi måske ikke love bare på én lille artikel, men vi vil i hvet fald forsøge at komme med nogle gode råd til alle dem der oplever at maven tit er oppustet, at maven tit er fyldt med luft, og at det hele bare er forfærdeligt. At komme helt af med luft i maven er som sagt nok lidt for meget at forlange, men følger du rådene her kan du i hvert fald forvente meget mindre luft i maven og det er jo også et meget godt sted at starte.

Nå, men lad os da komme i gang med rådene med det samme.

Spisning

Det første råd er simpelthen at du skal holde op med at tale mens du spiser. Det lyder måske lidt fjollet, men når man taler mens man spiser kommer man til at åbne munden mens man tygger, og gør man det får man også meget mere luft med ned i maven og tarmene. Og luften dernede kommer nemlig ikke kun fra de nedbrydningsprocesser der også sker dernede, det kommer også fra den luft vi får slugt, netop fordi vi f.eks. tygger med åben mund. Så hold op med det med det samme (det er heller ikke så lækkert at kigge på).
Det med at tygge med åben mund bringer og let og elegant videre til det næste råd. Det går nemlig i al sin enkelhed ud på at du skal holde op med at spise tyggegummi. Grunden er den samme som før – når man tygger på et tyggegummi kommer der simpelthen for meget luft med ned i maven.

Drikkelse

Fra madens verden og over til det du drikker. Også her kan det nemligt være en god ide at lave nogle ændringer hvis gerne man vil undgå at få for meget luft i maven.

For det første skal man lade være med at drikke ting der indeholder kulsyre, f.eks. champagne, sodavand og øl. Det siger måske lidt sig selv at det er en dårlig ide at give maven endnu flere bobler hvis den i forvejen døjer med mangel på luft, menn der er mange der simpelthen slet ikke har tænkt på det her punkt, og derfor får det også lov til at komme med her.

Sørg også for at når du så drikker skal det ikke være med et sugerør. Drikker du f.eks. dit vand med et sugerør sker der nemlig det der også sker når man tygger tyggegummi, at man får for meget luft med ned i maven og bare gør problemet værre.

Et sidste råd når det kommer til drikkelse er at du skal sørge for at drikke masser af vand (uden kulsyre så ikke danskvand, men helt normalt postevand). Vand hjælper nemlig maven til at klare mange af de processer der skaber luften, og det får ligesom hele systemet til at glide lidt bedre.

Ud over rådene her med at du skal sørge for at spise og drikke rigtigt skal du også sørge for at få bevæget dig sådan at tarmene bliver strukket og arbejdet med, så luften kan komme videre. Følger du disse råd vil du med sikkerhed komme til at opleve at din luft i maven – omend den nok ikke forsvinder helt – bliver meget bedre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*