Sådan Får Du Succes Med Facebook-Applikationer

facebook applikationer

Har man en profil på Facebook har man helt sikkert også prøvet at blive bombarderet med invitationer og requests til det ene fjollede spil efter det andet. Det kan være utroligt irriterende som bruger, men som marketingmand er det svært ikke at blive fascineret af det store potentiale der er for at komme gratis ud til folk ved hjælp af facebook applikationer. Med så stort et potentiale er der selvfølgelig også mange faldgrupper, og derfor får du her et par gode forslag til hvordan du bedst får succes med applikationer til Facebook.

Vælg en programmør du stoler på

Det første og måske noget af det vigtigste er at du skal finde en programmør eller programmeringsfirma som du samarbejder godt med, og som du kan stole på. Udviklingen af apps til Facebook sker i .NET, og derfor er det vigtigt at du finder et firma der er eksperter i dette. Det kan være et .NET firma som 1902Software hvor du endda kan blive partner med dem hvis din ide er god nok, eller nogle af de mange andre firmaer der findes derude. Det vigtigste her er bare at du gør dit forarbejde grundigt, og vælger nogen der er i orden at arbejde sammen med.

Hav en klart defineret ide

Der er masser af applikationer på Facebook allerede, og der er helt sikkert også en der minder om det du vil lave, eller i hvert fald har elementer af det med i det som den kan. For at du kan skille dig ud af mængden er det derfor vigtigt at du er rigtig skarp på hvad det er du kan, altså have en klart defineret ide om hvad det er din applikation skal tilbyde brugeren. Det kan godt være du har 10 gode ideer, men vælg én af dem ud, og så definer den rigtig godt og skarpt. Så kan du altid udvide til de andre ideer senere når du har fået et godt brugergrundlag og fået gjort dig nogle erfaringer.

Få hurtigt en kritisk brugermasse

Første gang du lancerer din applikation på Facebook har du mulighed for at få et hurtigt momentum bygget op. Forpasser du denne chance kan det blive en lang sej kamp at få brugere, og derfor er det vigtigt at du er super skarp fra starten af.

Når du lancerer bliver du nødt til at sætte nogle penge af til reklamer inde på Facebook. Det kan godt være at du har hørt historier om apps der gik fra 0 til 100.000 brugere på ingen tid, men det var dengang Facebook var ungt, og hvor tingene ikke kostede penge. Det er stadig muligt at gå fra 1000 til 100.000 på ingen tid, men de første 1000 (1000 er et tænkt tal da det skifter fra app til app hvad den kritiske brugermasse er) kommer ikke af sig selv. Vær derfor klar til at bruge masser af penge på reklamer de første par dage.

Du skal også gøre opmærksom på din applikation, folk finder den ikke selv. Skriv inde på facebookgrupper og andre online fora og gør opmærksom på at den nu findes. Er din applikation god får du hurtigt nogle nye brugere herfra, og kan hurtigt komme tættere på at nå den kritiske brugermasse der skal til for at du for alvor kan få succes.

Du kan også i denne periode forsøge at komme i medierne. Det kræver at du har en original ide og ikke bare endnu et spil, men har du det kan du være heldig at komme i aftenshowet eller få en nyhedsnotits skrevet, noget der for alvor også vil tiltrække mange nysgerrige potentielle brugere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*