Hold gang i hverdagen med de rette hjælpemidler

hjælpemidler

Der kommer et tidspunkt for os alle, hvor benene ikke vil helt det samme som hovedet og derfor kan det være nødvendigt at få lidt hjælp til at holde gang i hverdagen.
Med de rette hjælpemidler kan du heldigvis gøre de samme ting som du gjorde før – bare uden at skulle holde hvil og blive for træt i benene. Alt efter, hvor meget støtte du har brug for, kan du vælge en stok, rollator eller kørestol for at give benene en pause, når de ikke kan følge med hovedet.

Stok – find en flot og praktisk stok

Har du brug for lidt ekstra støtte, når du skal bevæge dig rundt, så er en stok et rigtig godt redskab. Du kan i dag endda finde modeller, der kan foldes sammen og lægges i tasken, hvis benene har en god dag!
En stok kan give dine ben aflastning på gåturen og sørge for, at du ikke mister balancen, når stængerne er ved at blive lidt trætte i det. Stokken er et fantastisk stykke tilbehør, der ud over at have en praktisk anvendelse også er topmoderne. Vælg en stok og bliv godt gående med stil. Læs mere om hjælpemidler og guides til valg af de forskellige modeller her.

Find den rette rollator

Skal der lige lidt mere hjælp til end en stok kan give og vil du gerne have muligheden for at købe ind eller hente lidt blomster til altankassen uden at skulle balancere med det hele vejen hjem, så kan du kigge på en rollator.
Den giver dig rigtig mange muligheder for at gøre ting selv, som du måske ellers skulle have hjælp til. Med en rollator får du ekstra støtte, når du skal ud at gå. Mange af modellerne har en bremse, du kan låse, mens du sætter dig på sædet og holder en pause i solen. Desuden har en rollator en kurv, du kan lægge dine indkøb i, mens du gør hjemad, så du ikke skal holde styr på poser og pakker mens du går.
Det kan synes en stor kamel at skulle suge, at du har brug for rollator, men den hjælpe og frihed, du får, når du har den overstiger langt den overvejelse der er ved at skulle indrømme behovet.
Her kan du læse mere om, hvordan du vælger den rette model – og se en test af 6 forskellige rollatorer til indendørs brug.

Kørestol – når du skal bruge en pause

Har benene brug for en pause, men du vil gerne ud i verden, så kan en kørestol være en kæmpe hjælp. Du får den fornødne støtte til at slappe af i dine ben og kroppen, mens du stadig kan komme rundt.
Nogle kan bruge fødderne til at rulle stolen frem mens andre foretrækker at bruge armene. Er du lidt træt i både arme og ben kan du heldigvis få en til at køre dig rundt eller du kan være heldig nok til at få en elektrisk version, der betyder, at du får en motor på din stol, der kan køre dig rundt til alle de steder du gerne vil hen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*