Gode Råd Mod Allergi

allergi

Selvom forår og sommer for de fleste er lig med smil og glade dage, så indebærer denne årstid for nogen også nogle ubehagelige gener. Luftbåren allergier, eller høfeber, er desværre noget som flere og flere danskere lider under, nogen mere end andre. Symptomerne kan blandt andet være røde og kløende øjne, en næse der løber, konstant nysen og en gane der kløer, og for mange kan disse symptomer betyde en stor nedsættelse af livskvaliteten.

Selvom der i dag findes mange meget effektive og anbefalelsesværdige lægemidler til at lindre høfeber-symptomerne, så findes der faktisk også noget, som du selv kan gøre i hverdagen, for at lindre de irriterende gener. Du kan drikke juice!

Det lyder måske mærkeligt, men flere og flere har fundet en sammenhæng mellem at indtage bestemte grøntsager og urter og nedsættelsen af symptomerne ved høfeber. F.eks. kan persille være med til at nedsætte høfeber symptomerne. Og fordi det ikke ligefrem er særlig tiltalende at spise persille rå på daglig basis, så er det helt klart at anbefale, at du indtager det i en juice. Og har du en god drikkedunk eller shaker, så kan juicen let tages med overalt. Prøv f.eks. denne opskrift, der smager både friskt og delikat, og som giver dig en god dosis af vitaminer og mineraler.

Frisk og grøn persille-juice:

  • En god håndfuld persille
  • 1 agurk
  • 1-2 økologiske citroner (skal skrælles)
  • 1 grønt æble
  • Et lille stykke skrællet ingefær (kan undlades)
  • 1 tsk. god honning eller ½ tsk. stevia
  1. Pres alle ingredienser undtagen honning/stevia i din juicer.
  2. Tilsæt honning eller stevia, og smag juicen til. Måske skal du tilsætte mere sødme eller syre.
  3. Bland evt. juicen op med en lille smule vand, da den godt kan være meget kraftig i sin smag.
  4. Drik hele juicen for at få det maksimale ud af juicens fordele.

Hvis du ønsker at komme af med nogle af dine høfeber symptomer, så anbefales det, at du starter med at drikke denne juice hver dag i ca. 3 uger. I løbet af de 3 uger vil du forhåbentligt mærke, at dine symptomer stille og roligt minimeres, så efter de 3 uger er gået, kan du trappe ned til at drikke juicen 3 gange om ugen. Når du synes at det føles rigtigt, så kan du nøjes med at indtage juicen 1 gang om ugen. Derved bibeholder du de gode resultater.

I forbindelse med en sund livsstil er det selvfølgelig vigtigt at huske, at proteiner er kroppens byggesten. Derfor er det yderst essentielt, at du ikke glemmer at indtage proteiner i forbindelse med et øget indtag af juice i din kost. En simpel måde at komme dette til livs på, er ved at tilsætte proteinpulver af høj kvalitet i din juice. Det kan f.eks. være LinusPro HYDRO PRO, som er til dem der tager den sunde livsstil samt deres træning seriøst, og som ønsker en optimal muskeltilvækst. Og synes du, at din juice bliver en anelse for grynet ved at tilsætte proteinpulver, så forsøg i stedet at blende alle ingredienser i en blender med lidt vand eller æblejuice. Derved får du alle de gode vitaminer, mineraler og egenskaber fra grøntsagerne og urterne sammen med proteinerne i en lækker og cremet smoothie-juice.

Sådan en smoothie-juice har ofte et højere indhold af kostfibre, da disse ofte sidder i skrællen på grøntsager og frugt. Og fordi du både får saft og kød fra grøntsagerne i en smoothie-juice, så er det også en meget mere mættende oplevelse, end en juice, som udelukkende består af saft. En smoothie-juice med protein kan derfor sagtens anbefales som morgenmad on-the-go, og hvis du endda samtidig sørger for at få de vigtige omega fedtsyrer, som dem du f.eks. kan læse om her, så kan du ikke få en sundere start på dagen!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*