Vejle er tilbage i Superligaen!

Med en historik som én af de mest indflydelsesrige klubber i dansk fodbold gennem årene har det været en stor bet for mange VB-fans, at holdet har befundet sig i den næstbedste række i mange år – men takket være gode lederegenskaber er de nu igen i landets bedste række! Vejle Boldklub er på mange områder en institution i dansk fodbold, og derfor glæder det mange fodboldgale danskere, at klubben er tilbage i det fine selskab. Skal Vejle forblive et Superliga-mandskab, så skal der dog helt sikkert noget lederudvikling og en masse hårdt arbejde til!

En styrket leder giver et styrket mandskab!

Vejle Boldklub har alle dage haft et talentfuldt mandskab, der sagtens kan spille fodbold, men klubbens lave lønbudget har sjældent kunnet bære en virkelig talentfuld træner til at styrke holdets kvaliteter. Derfor var det også et signal om en vilje til Superliga-retur, da man hentede Adolfo Sormani som cheftræner. Her fik man en mand med masser af ledererfaring, der med sikker hånd kunne føre Vejle direkte tilbage til stjernerne. En leder er dog ingenting uden solid lederudvikling, der kan være med til at styrke de kompetencer, som lederen allerede har. Man kan på mange måder sammenligne en leder med kaptajnen på et skib: Hvis lederen ikke har den nødvendige viden omkring medarbejderne og ansvaret, så synker skuden. Af netop denne grund kan lederudvikling være med til at skabe store resultater – det kan f.eks. styrke et helt mandskab af talentfulde fodboldspillere!

Stilstand er lig med fiasko!

Man må ikke hvile på laurbærrene, og derfor er det vigtigt for Vejles fremtidige ridt i Superligaen, at holdet udvikler sig hele tiden. Man kan ikke bare fortsætte i samme stil, som man allerede har gjort med succes i 1. division, da dette med garanti vil være læst af de dygtige trænere i Superligaen. Derfor afhænger Vejles overlevelse i den første sæson i det fine selskab, at holdet og hele staben omkring holdet udvikler sig hele tiden. Her kan det blive nødvendigt med både lederudvikling og teamudvikling, der kan styrke sammenholdet og gøre kommunikationen mere effektiv. En rigtig leder bringer motivation direkte til hans medarbejdere, og på denne måde kan lederudvikling måske være en nøgle til Vejles overlevelse i Superligaen – en dygtig træner er god til at kommunikere!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*