Så dyrt er det at flytte fra lejlighed til hus

flytte

Vi kender alle sammen godt historien. Man flytter i lejlighed som ganske ung, fordi man er klar til at flyve fra reden. Man lever det vilde ungdomsliv i nogle år, men lige pludselig har man en uddannelse, og en kæreste som bor sammen med en, og som oven i købet er gravid. Lige pludselig er de 50 m2 ikke længere nok til jer. Man flytter i hus så ungerne kan få noget plads at lege på, og man selv har lagt det vilde unge liv på hylden. Man er klar til at blive Hr. og Fru Danmark. De fleste glemmer bare, at det altså koster en hel del penge at flytte fra lille lejlighed til stort hus.

Prisen på huset

Som det første har vi prisen på huset. Folk som ikke har overvejet at købe huse før, vil sikkert få et mindre chok over, hvor dyrt det rent faktisk er. Man kan ikke undgå at skulle slæbe sig ned til banken for at tage et lån, der kan få drømmen om hus til at gå i opfyldelse. For det første skal man håbe på, at banken vil låne en penge. Her kan sådan noget som studiegæld komme på tale, og om den ene part måske er på dagpenge, mens der bliver ledt efter job.

Bil

Har man boet i en lejlighed midt inde på Nørrebro, så har man måske nok kunne undvære en bil. Dette bliver svært når først man er flyttet i hus. Der er lidt længere til det hele – børnene skal hentes og bringes, der skal købes ind, og man skal også selv på arbejde. Alt dette bliver svært at tidskrævende med en cykel eller det offentlige, er en bil er nødvendig. Dette er en udgift som mange glemmer at tage med når de flytter i hus, men som altså er rigtig vigtig.

Andre udgifter

Udover disse ting, kommer der også en masse små ting, som i sidste ende koster mange penge, også selv om man bruger denne side til at købe tingene lidt billigere. Man bruger måske flere penge på strøm og vand end man lige regnede med, og pludselig skal der også til at installeres hårde hvidevarer. Har man spørgsmål omkring installation eller bare generelle spørgsmål om hjælp til boligen, er et godt råd er, at klikke sig ind på Bolius’ hjemmeside. Her kan man stille en masse spørgsmål, og få en masse gode svar af deres mange rådgivere.

Forkæl jer selv

Oven i al denne her snak om penge, og om hvor dyrt det er, der er det vigtigt at huske på en ting. Hold hovedet højt. Forkæl jer selv. En gang i mellem er det okay at gå ud og bruge mange penge på lidt luksus. Her kunne det fx være noget rigtigt lækker sengetøj, så man får en virkelig god nattesøvn. Nordfjeld har en god hjemmeside til sengetøj. Man kan finde Ringsted dun her, som uden tvivl er af høj kvalitet. Hvis man ikke synes det er noget, så kan man måske aftale at man tager ud og spiser en gang om måneden. Det vigtigste er i hvert fald at huske på, at alt ikke skal handle om, hvor dyrt det hele lige pludselig er blevet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*