Sådan finder du det perfekte ur, der passer til dig

Person har et hvidt analog ur om armen

Smykker og ure er de perfekte accessories og kan i den grad være med til at sætte en stor, fed streg under, hvad din stil er. De helt rigtige smykker og ure kan være med til at gøre hele dit outfit meget mere festligt, men smykker og ure kan også sagtens være med til at tone et outfit ned.

Brug smykker og ure som din vigtigste rettesnor, når du skal vælge tøj til den næste fest eller til arbejdsdagen i morgen. Smykker er forholdsvist nemme at forholde sig til, idet det mest af alt handler om stil og smag, men hvordan sikrer du dig, at du finder det helt rigtige ur, der passer perfekt til dig?

Er størst også lige med bedst?

Rigtigt mange mænd lader til at gå efter devisen, at større er lige med bedre. Og at jo større uret er, des mere mandigt er det også. Kvinder lader omvendt til at gå efter de mindre ure, fordi de netop er bange for, at et stort ur vil komme til at se for maskulint ud. Men det er altså temmelig langt fra sandheden, og du må ikke lade dig skræmme af, at det ur, du har forelsket dig i, måske ikke er det allerstørste eller det allermindste, du kan finde.

Det handler nemlig i høj grad om proportioner, og urets ideelle størrelse afhænger således også af, hvordan dit håndled er. Og der er næsten ikke noget grimmere, end hvis uret er uforholdsmæssigt stort til dit håndled. Det er muligt, at uret vil blive bemærket – men det er altså ikke på en positiv måde.

Proportionerne mellem håndled og dit nye, flotte ur skal være afbalancerede, og jo mindre dit håndled er, des mindre skal dit ur også være.

Hvad skal du kigge efter?

Armbåndsure består af flere elementer, herunder urkasse og rem. Og det er særligt størrelsen på urkassen, som de fleste først og fremmest ser på. Når du køber ure på nettet, er det en god idé at have målt dit håndled forinden, så du ved cirka, hvor stort det er. Dermed kan du også bedre visualisere, hvor stor urkassen vil syne på dit håndled.

Derudover skal du naturligvis også overveje henholdsvis bredde på remmen samt det materiale, som remmen er lavet af. Urremmen er oftest cirka halv størrelse af urkassen, hvilket helt naturligt giver et proportionelt og symmetrisk udtryk. Igen falder vi derfor tilbage på størrelsen af dit håndled, der er eneafgørende faktor for, hvilket ur (herunder størrelse) du skal vælge.

Når det kommer til materialer, vil du typisk kunne vælge mellem metal (oftest stål), læder eller stof. Her har metal en tendens til at få uret til at syne tungere og større, hvor både læder og stof gør uret mindre tungt at larmende at se på.

Hvad er vigtigst?

Det allervigtigste, når du skal vælge ur, er dog selve urværket. Det er primært dét, du betaler for, og det er oftest også eneafgørende faktor for urets pris. Her kan det godt betale sig til at gribe lidt dybere i lommen for at få et godt ur, der kan holde livet ud.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*