At have en fugl som kæledyr

Fugl som kæledyr

Der er mange glæder forbundet med at have et kæledyr. Du får selskab, og du får et lille væsen, som du har ansvaret for. Et kæledyr kan udvikle et barns omsorgsgen, og alle kan have stor glæde af at få et tæt forhold til det lille dyr.

Der er mange dyr, der kan være et skattet kæledyr, og der er forskellige muligheder med de enkelte dyr. Det gælder også for fugle, at de kan være et super givende kæledyr at have.

En fugl har brug for selskab

I naturen lever de fleste fugle i flokke, for de er sociale dyr. Med mindre du har et voliere, så er det ikke så nemt at have en hel flok fugle i et privat hjem. Derfor må du og resten af familien være dens flok. I nogle tilfælde vælger mange at have to fugle sammen, netop for at de kan have hinandens selskab.

Det er sundt for fuglene at have selskab, men er der kun en fugl i buret, så vil du typisk have større held af at gøre den tam og at skabe et bånd imellem dig og fuglen.

Giv fuglen noget legetøj

For at fuglen kan have noget at underholde sig med i løbet af dagen, så kan du give den noget fuglelegetøj. Der findes meget forskelligt fuglelegetøj at vælge imellem, og det er meget sundt for fuglen at have noget, der kan aktivere den.

Det kan være noget legetøj, som den kan lege med selv, men du kan også lege med den ved hjælp af fuglelegetøjet. Det kan være noget legetøj, som fuglen kan daske til med hovedet, det kan være noget, der kan gemme på noget særligt lækkert foder, eller det kan være noget, som den kan gynge eller klatre i.

Fuglen bliver stimuleret både fysisk og mentalt, når den har noget godt fuglelegetøj i buret.

Hvad kan en fugl lære?

Selv om det trods alt er begrænset, hvad en fugle kan lære, så kan den alligevel udvikle sig på forskellige måder. Det kommer an på, hvilken art af fugl, der er tale om. De større fugle vil typisk være nemmere at lære noget, end de mindre fugle er.

Visse fuglearter kan lære at fløjte små melodistumper eller sige små ord eller sætninger. Det kræver stor tålmodighed at lære en fugl det, men det er både hyggeligt og med til at knytte fugle og ejer til hinanden.

Nogle fugle kan lære at bevæge hovedet op og ned i særlige situationer. Mange fugle kan lære at klatre op på din finger eller sidde på din skulder.

Det er alt sammen meget hyggeligt både for fugl og menneske. Nogle fugle kan lære mere end andre. Hvor meget den enkelte fugl kan lære, kommer an på både fuglearten, intelligensen og træningens intensitet. Skal din fugl lære nogle små kunster, så kræver det mange timers træning og stor vedholdenhed. Gentagelse er en stor del af nøglen til at lære en fugl en kunst. Tålmodighed lønner sig, for det er super hyggeligt, når fuglen får lært det, som du har trænet med den.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*