Har du brug for en bilforsikring? Læs her hvorfor det er en god ide

Stor hvid jeep i solskin

Hvis du ejer en bil, så bør du have en bilforsikring. En del af bilforsikringen er lovpligtig og hvis du bliver stoppet og du ikke har denne bilforsikring så får du ikke lov til, at køre videre. Derfor skal du som minimum have den lovpligtige del af bilforsikringen. Men hvordan er det nu lige en bilforsikring er skruet sammen. Hvad dækker den lovpligtige del af bilforsikringen og hvad dækker den del af bilforsikringen, som ikke er lovpligtig? Det kan du blive klogere på lige her.

Ansvarsforsikring til biler

Den lovpligtige del af bilforsikringen er den der hedder ansvarsforsikring. Det er den forsikring der dækker de skader du kan lave på andre personer, når du køre i din bil. Køre du galt og rammer et andet mennesker, er det denne forsikring der dækker de skader ham eller hende du rammer får. Den dækker altså kun skader du laver på andre mennesker og ikke skader du kan risikere selv at få, hvis du kører galt. Ansvarsforsikringen dækker også skader på materielle ting såsom hvis du kører ind i en lygtepæl eller en anden bil. Igen dækker ansvarsforsikringen kun skader der sker på andre ting end dine egne. Bliver din egen bil ødelagt står du altså selv for regningen for, at få den lavet igen. Ansvarsforsikringen er den billigste del af en bilforsikring, men den er så påtvunget at have, når du anskaffer dig en bil.

Kaskoforsikring til biler

Kaskoforsikringen er den anden del af en bilforsikring. Den kan du selv afgøre om du vil have eller ej og du er derfor ikke påtvunget denne del af en bilforsikring. Kaskoforsikringen er den del af forsikringen, der er den dyreste, derfor er det fristende for mange der gerne vil spare penge, at fravælge den. Før du fravælger den, er det dog klogt, at vide hvad det er den dækker og hvad du risikerer selv at skulle betale hvis uheldet skulle være ude.
Hvis din bil bliver stjålet, er det din kaskoforsikring der her går ind og dækker tyveriet af din bil. Har du derfor fravalgt en kaskoforsikring, er der ingen hjælp at hente, hvis din bliver pludseligt bliver stjålet. Det samme gælder hvis din bil bliver udsat for hærværk. Her er det igen dig selv der står med hele regningen, når du skal have din bil lavet efter et hærværk. Kører du galt og din bil skal til mekaniker er det igen din kaskoforsikring der dækker. Kort sagt er det din kaskoforsikring der dækker alle skader der sker på din bil, uanset om du selv kører bilen eller om andre yder hærværk eller tyveri på den. Kommer du selv til skade imens du kører i din bil er det også din kaskoforsikring der dækker. Derfor er der mange gode grunde til at vælge, at have denne forsikring da det er den der dækker skader på din bil og dig selv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*