Gode råd i forbindelse med din dansk eksamen

elever til dansk eksamen

Eksaminerne er snart over os, og for mange er dette blot en periode der skal overstås så hurtigt som overhovedet muligt. Mange unge mennesker er utroligt nervøse når det kommer til eksaminer, og dette er da også helt igennem forståeligt. I dagens samfund kommer der hele tiden højere og højere krav til hvad de unge skal være i stand til, og kravene for at komme ind på mange af de forskellige uddannelser stiger også efterhånden som årene går. I folkeskolen er det især dansk eksamen der kan volde problemer for de unge. I dag kan du nemlig næsen ikke finde en ungdomsuddannelse hvor dansk ikke er et krav, og får du meget lave karakterer i din dansk eksamen kan du risikere udelukkende på baggrund af dette. Flere og flere arbejdsgivere er desuden også begyndt at kigge på karaktererne fra de unges dansk eksaminer inden de ansætter folk. At afslutte med et godt resultat i dansk kan altså være en klar fordel, både i forhold til fremtidig uddannelse og arbejde. Skal du til dansk eksamen vil du her få nogle tips og gode råd til hvordan du nemmere kan klare dig igennem din dansk eksamen i folkeskolen.

Sådan undgår du at få blackout

Der er flere metoder hvorpå du kan forberede dig godt til din dansk eksamen. Selvfølgelig er det nødvendigt at du læser op til din mundtlige eksamen, men derudover kan det også være en rigtig god ide at finde en god husketeknik du kan bruge i forbindelse med din eksamen. Mange frygter det såkaldte ”blackout” når de skal mundtlig eksamen, men dette kan heldigvis forhindres så længe man har en god husketeknik der kan hjælpe én ud af kniben. Blackout er når man lige pludselig i eksamenssituationen ikke er i stand til at huske noget som helst, selv om man har øvet det igennem tusind gange hjemmefra. Det kan være en meget ubehagelig oplevelse, og mange unge er nervøse for at netop dette skal ske til deres mundtlige dansk eksamen. Heldigvis er dette noget en god husketeknik kan være med til at afhjælpe. Med den helt rigtige husketeknik vil du altid kunne komme videre fra et eventuelt blackout, og i mange tilfælde vil husketeknikken også hjælpe dig med at fuldstændigt undgå blackout i det hele taget.

Find den husketeknik der passer perfekt til dig

Med den rette husketeknik kan du som nævnt tidligere sikre dig at alt hvad du ønsker at sige står friskt og klart i din hukommelse. Der findes dog rigtig mange forskellige husketeknikker, og det er ikke sikkert at alle husketeknikker vil virke for dig. Det kan derfor være en rigtig god ide at lede på nettet efter en del forskellige teknikker der kan hjælpe din hukommelse, og ud fra disse kan du således finde den husketeknik der virker bedst for lige netop dig. Husk desuden at din eksamen ikke er noget du skal være bange for, og at både lærer og censor er der fordi de er interesserede i at høre hvad du har at sige.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*