Få inspiration til baby og livet med en nyfødt

baby

Det er ikke let at blive forælder – særligt ikke første gang. Heldigvis lever vi i en tid, hvor hjælpen aldrig er langt væk. Du kan finde hjælp til børn fra dine egne forældre, venner eller et inspirationsunivers på nettet.

Her kan du få inspiration til, hvordan barnet lettere kan udvikle sin motorik og kreativitet. Herudover vil du naturligvis blive lidt klogere på forældres evige problem – barnets søvn.

Sådan kan du styrke barnets motorik

Der findes et væld af tips og tricks online, som du kan lære af, når du gerne vil træne dit barns motorik.

Det vigtigste at huske på er, at børn ofte udvikler sig i forskellige hastigheder, så det er vigtigt ikke at presse barnet for meget. Der er dog et par ting, som du med stor fordel kan hjælpe dine børn med at lære, da det vil gavne dem og deres små kroppen.

  • Styrk barnets nakke

Børn kan ofte have svært ved at holde hovedet oppe. Derfor er det en god ide at styrke motorikken og musklerne i nakken. Barnet vil automatisk blive bedre til dette ved at ligge på maven og lege. Det er dog vigtigt, at barnet er stimuleret, så det ikke bliver kedeligt at ligge og tumle rundt på maven.

  • Fra ryggen til maven

For at man skal kunne anvende det første råd, er det en god ide, at barnet selv kan vende sig fra ryggen til maven. Sådan kan du prøve at hjælpe barnet: Fat barnets ben og vend dem ganske roligt, så barnet få en ide om, hvordan det føles at vende sig om. Denne lille øvelser hjælper rigtig meget, da det ofte er benene, der danner det største problem for børnene.

Sådan kan du udvikle barnets kreativitet

Når barnet har fået styr på lemmerne, så kan du også hjælpe dine børn med at blive mere kreative. Dette kan gøres på mange måder, og du vil blive glad for at høre, at det slet ikke er en pligt – mange børn elsker nemlig at være kreative og ser det som en leg.

Alt efter hvor gammelt dit barn er, kan I lave nogle forskellige ting. Her er der nogle meget populære ideer:

  • Male og tegne
  • Perler
  • Klippe klistre

Der findes et inspirationsunivers online, hvor du kan læse meget mere om kreative ideer.

Sådan får du barnet til at sove godt

Hvis børn skal have energi til både at være kreative og til at træne motorikken, så er det nødvendigt at barnet sover godt om natten.

Dette kan være et stort problem for mange familier, men hvad gør man så? Det absolut vigtigt, som man bør lære børn, er, at man skal sove om natten, og at der ikke foregår noget sjovt om natten.

Så hvis dit barn stiger ud af sengen eller græder, så bør du eller I trøste barnet uden for meget leg. Lad være med at tænde lyset helt og tal med en rolig stemme, når du putter dem igen, så lærer de hurtigt, at man skal sove om natten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*