Få bedre søvn med en kontinentalseng

Soveværelse med stor seng og billeder

Det er vigtigt at have en god seng, så man hver nat kan få sovet ordentligt. Hvis man sover dårligt en nat, påvirker det nemlig humøret næste dag, og fortsætter dette mønster over en længere periode, kan manglen på tilstrækkelig søvn af god kvalitet føre til mere alvorlige problemer som overvægt og nedsat hukommelse. Derfor er det væsentligt for alle at opprioritere regelmæssig og nok søvn.

Sammensæt den helt rigtige seng

Når man skal finde en ny seng, kan starte med at søge efter en billig kontinentalseng. En kontinentalseng er en seng, som er opbygget af flere lag. I bunden er der typisk en boxmadras, og ovenpå denne ligger der en springmadras eller en skummadras, mens toppen består af en topmadras. Alle mennesker er forskellige med forskellige kroppe og dermed forskellige behov. De mange lag i en kontinentalseng gør sengen ideel til mange forskellige mennesker, da der på den måde er flere lag og dermed flere forskellige faktorer at ændre på, hvis sengen føles for hård eller for blød. En springmadras vil føles mere hård at ligge på end en skummadras. Den hårdhed kan du udligne ved at vælge en topmadras af memoryskum, som er blød skum, der former sig efter kroppen. Hvis man bare godt kan lide en hård seng, kan man vælge en topmadras af latex, da denne topmadras er forholdsvis hård.

Prøv dig frem til den rette seng

Som udgangspunkt skal man have en hård madras, hvis man vejer mange kilo og en blødere madras, hvis man ikke vejer så meget. Dette skal dog tages med nogle forbehold, for det er jo ikke alle, som passer til en standardløsning. Det kan sagtens være, at man ikke vejer så meget, men sover bedst på en hård madras. Det hænger også nogle gange sammen med, hvad man er vant til. Hvis man er vant til at sove på noget hårdt, vil kroppen foretrække at blive ved med det.

Flere sengefirmaer har en politik om, at man kan prøve sengen i nogle uger og så bytte den til en anden seng, hvis man ikke er tilfreds. Dette er netop, fordi at kroppen skal vænne sig til en ny seng, og den proces kan tage noget tid.

Topmadrassen vil ofte være den madras, man mærker mest, da det er den, man ligger direkte på, så den skal man vælge med omhu. En billig kontinentalseng med en god topmadras kan sagtens være det bedste valg.

Har man først fundet den helt rette seng, er man ikke i tvivl, for så vil man få masser af uafbrudt søvn, og det kan mærkes. Man vil opleve at vågne op og føle sig udhvilet. Og så vil humøret være stabilt og godt, og man vil selv sidst på dagen have større overskud til at takle dagens udfordringer med. Måske vil man opdage, at det bliver nemmere at modstå søde fristelser, som kan være svære at sige nej til sidst på dagen, hvor energien er ved at være brugt op. God nattesøvn er sundhed, der kan mærkes hele dagen igennem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*