Sælg dig selv med en flot hjemmeside

Computer med kaffe og notesblog ved siden

Der er mange grunde til at man kan lave en hjemmeside. Det kan være, du har en virksomhed, du gerne vil promovere. Det kan tilmed være at din virksomhed gerne vil sælge produkter, og der kan man lave en webshop. Ellers søger du måske arbejde, og vil gerne lave dit CV som hjemmesider. Grundene kan være mange, men at lave en hjemmeside behøver ikke være en meget uoverskuelig opgave.

Indholdet på hjemmesider

Når du laver hjemmesider, skal du overveje hvilken type indhold, der skal være. Det er nærmest det allervigtigste, så du har styr på, hvad der skal laves.
Alt efter hvad du gerne vil lave, din hjemmeside skal omhandle, skal der selvfølgelig være forskellige undersider. Hvis du ikke har en butik med produkter, er der selvfølgelig ikke meget grund til at have en webshop.
Herunder skal du også overveje hvor meget indhold, der skal være på dine sider. Eksempelvis en forside skal ikke nødvendigvis indeholde meget information, ud over hvordan du kommer videre til undersiderne. Men hvis din hjemmeside generelt ikke har meget indhold, kan du også vælge kun at lave en side, som så bliver din forside. Mange der laver CV hjemmesider, vælger at gøre det sådan.
Tænk desuden over hvordan du selv læser en hjemmeside. Det er ofte ved at skimme øverste linje, hoppe 5-6 linjer ned og læse den og så ellers fortsætte sådan nedad siden. Hav det i mente, når du skriver dit indhold.
Derudover skal du overveje hvilke billeder og farver, der skal være. Hvis du vil have at andre skal se din hjemmeside, er det vigtigt for blikfang. Eksempelvis er blå en farve, man associerer med business og noget formelt. Rød og gul er ofte farver, der øger appetitten, så hvis du sælger mad, er dette en god mulighed.

Servere og udbydere

Forskellige hjemmesider har forskellige servere, hvilket man som regel ikke lægger mærke til, medmindre man leder efter det. Der er nemlig mange udbydere, der hurtigt og effektivt kan hjælpe dig i gang med dine hjemmesider.
Den mest kendte er WordPress, der har en masse skabeloner, så du nemt kan opsætte en simpel hjemmeside. Du skal dog stadig købe en URL, hvilket kan kaldes hjemmesidens navn, og så koble den op til hjemmesiden.
Der findes mange forskellige af denne type udbydere, der hver især specialiserer sig indenfor forskellige områder så eksempelvis som webshops og blogs.
Selve URL’en skal som sagt købes et andet sted, men der er oceaner af muligheder, så der kan man enten kigge efter den billigste eller den med kundeservice og hjælpelinje.
Hvis ikke du vil have en skabelon på dine hjemmesider, kan du enten kode den selv eller få en anden til det. Med hjælp fra Google kan man sagtens lære sig selv det, for der er et hav af værktøjer til dette.
Det er ikke svært at lave en hjemmeside, hvis bare man ved hvor man skal starte. Så det er bare om at give sig i kast med det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*